Een lauwwarme salade met een sausje van blauwe bessen en sambal
Ingrediënten
200 gram kipfilet
50 gram gemengde slasoorten
Voor de blauwe bessensaus:
100 ml blauwe bessensiroop
50 ml blauwe bessenlikeur
200 gram verse blauwe bessen
mespuntje sambal
vers gemalen peper uit de molen
beetje verse bieslook
Bereidingswijze
In een koekenpan kipfilet net gaar bakken en ontbijtspek uitbakken.
Als de kipfilet een beetje is afgekoeld, in dunne plakjes snijden en met het spek en de gewassen sla op 4 borden verdelen.
Direct daarna de blauwe bessensaus maken: de blauwe bessensiroop in een koekenpan een beetje inkoken, afblussen met de blauwe bessenlikeur, een mespuntje sambal toevoegen en een beetje peper uit de molen. Op het laatst de verse blauwe bessen mee verwarmen.
De saus over de klaarstaande borden verdelen en bestrooien met een beetje gehakte bieslook.
Geef een reactie