Waarom is squash de gezondste sport? 3 redenen

/, Geen categorie, Sport/Waarom is squash de gezondste sport? 3 redenen

Gezond worden door te squashen

De zomer staat voor de deur en het kweken van de ideale summer body is weer begonnen. De fitnesszalen zijn geopend en staan vol zwetende lichamen met dromen over het strand. Maar is dit eigenlijk de beste manier om fit te worden? Forbes heeft verschillende sporten onderzocht en getoetst op een aantal belangrijke punten. Daaruit is gebleken dat squash de gezondste sport is die je kunt beoefenen. In dit artikel nemen we je mee in 3 punten waarom dit zo is.

  1. Cardiovasculaire ontwikkeling

De cardiovasculaire ontwikkeling die het lichaam doormaakt met squash is enorm. De sport is enorm intensief waardoor de conditie snel vooruitgaat. Vergeleken met andere racketsporten gaat squash een stuk sneller. Daarnaast heeft de sport minder pauzemomenten waardoor het moeilijker is om rust te krijgen.

Tussen de rallies zit gemiddeld 10-20 seconden rust. Dit maakt dat de hartslag geen kans krijgt om omlaag te gaan. Rallies kunnen (op hoger niveau) tot wel 2 minuten duren waardoor de tijd dat je intensief bezig bent erg lang is.

  1. Calorieën verbranden

Forbes heeft tijdens het onderzoek meerdere sporten onder de loep genomen. Hieruit is gebleken dat met squash de meeste calorieën wordt verbrandt. Een aantal van de onderzochte sporten zijn roeien, klimmen, zwemmen, hardlopen en basketbal.

De afbeelding hieronder toont alle sporten die zijn onderzocht. De sporten zijn onder andere op spierontwikkeling, flexibiliteit en kans op blessures onderzocht.

Het aantal calorieën dat wordt verbrand per sport is als volgt:

SportVerbrande calorieën (per 30 minuten)
Squash517
Klimmen475
Fietsen431
Rennen431
Zwemmen431
Boksen302
Basketbal302
Roeien302
Moderne vijfkamp264

Squash steekt met kop en schouders boven de andere sporten uit. Dit maakt dat squash een goede sport is om bijvoorbeeld af te vallen. Met name voor mensen die het druk hebben is dit een mooie sport. Binnen erg korte tijd kun je een goede work-out hebben.

  1. Spierontwikkeling

Naast het ontwikkelen van je conditie is het ook een goede sport om de spieren te ontwikkelen. Squashen is een goede sport om een full-body work-out binnen korte tijd te krijgen.

Intensief squashen activeert met name de benen-en bil spieren. Hierdoor is het voor iedereen een goede sport om het ideale zomerlichaam te kweken.

Naast de benen en billen activeert het ook het bovenlichaam. De buikspieren worden gebruikt om tijdens de rallies in balans te blijven. Zeker tijdens het slaan van de bal is het belangrijk om in balans te blijven. Op dit moment wordt de core geactiveerd (en krijgt deze gedurende het squashen het ook zwaar).

Ook de schouders en armen worden gebruikt om de bal te slaan. Hierdoor krijg je een full-body work-out tijdens het squashen.

Conclusie

Naast dat squashen een goede work-out is, is het ook nog eens erg leuk om te doen. Wanneer je bezig bent merk je bijna niet dat je intensief aan het sporten bent. Als je een sport erg leuk vindt is de drempel om te gaan trainen ook lager. Dit maakt dat het consistent blijven sporten je een stuk makkelijker af zal gaan dan wanneer je een sport niet leuk vindt.

Veel plezier op de baan!

 

Dit artikel is geschreven door Jard Baljet en Ralf van Veen van www.qss-squash.nl.

 

 

2019-05-26T12:14:57+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie