Wandelen: een eerste stap naar meer beweging

/, blog, Tipvandedag/Wandelen: een eerste stap naar meer beweging

Ben je géén fitnessfreak, maar ben je je wel bewust van de voordelen van een gezond lichaam? Ga dan wandelen. Het versterkt je spieren en botten en je hebt 50% minder kans op diabetes type 2. Verder verlaagt het je cholesterol en je bloeddruk waardoor het risico op hartproblemen daalt. Wandelen is ook goed om je geest gezond te houden. Het maakt je je hoofd leeg, je geheugen wordt scherper en de kans op dementie neemt af met meer dan 50%. Door al die buitenlucht slaap je ook nog eens lekkerder.

Begin makkelijk
Wandelen is een makkelijke manier om te bewegen, je hoeft er namelijk niet voor naar de sportschool. Zodra je buiten staat kan je al beginnen met je work-out. Stel een haalbaar doel en start met tien tot vijftien minuten wandelen. Dit is voor de meeste beginners prima te doen. Als je weer thuis bent beloon jezelf dan met iets als een lekkere bak koffie of verse muntthee met een stukje chocolade. Het gaat erom dat je trots op jezelf kan zijn dat je de doel hebt gehaald en daar mag best een kleine beloning tegenover staan. De volgende dag pas je je doelstelling aan en wandel je vijf minuten langer. Voor je het weet wandel je een half uur en dat is de perfecte work-out voor lichaam en geest.

wandelen

 

Vijf tips

  • Zet je wandelschoenen klaar; zorg dat je wandelschoenen in het zicht staan als geheugensteuntje.
  • Wandel op een vast tijdstip; het maakt niet uit wanneer je wandelt maar het kan je zeker helpen om op een vast tijdstip te gaan (na het 20:00 uur journaal?).
  • Wandel met een loopmaatje; informeer eens bij de buren of er iemand met je meegaat en neem de laatste roddels van de buurt met elkaar door.
  • Stippel een leuke route uit; zorg van tevoren dat je een route hebt uitgestippeld, zo zie je elke keer wat anders.
  • Wandel met je favoriete muziek; combineer het wandelen met je favoriete liedjes; these boots are made for walkin’…..

Door: Rob Harder

Wil je meer weten over gezondheid? Bezoek dan onze gezondheidsacademie 

2015-03-20T09:59:16+01:00

Over de auteur:

Eén reactie

  1. Susann 18 maart, 2015 om 06:13 - Antwoorden

    Leuk artikel! Wandelen heeft een wat stoffig imago ondanks dat het goed is voor iedereen. In dit artikel wordt iedereen aangesproken: van gestreste werknemers tot de Vogue lezende buurvrouw.

    ik ga vandaag in mijn pauze wandelen, wie gaat er mee? 😀

Geef een reactie