Wat kan ik doen om artrose te voorkomen?

/, Artrose, blog/Wat kan ik doen om artrose te voorkomen?

Artrose is de meest voorkomende reumatische aandoening in Nederland, in 2007 had 4% van de Nederlandse bevolking artrose. Bij artrose is het stukje kraakbeen in een gewricht dunner geworden, waardoor de oppervlakte minder glad is en het gewricht moeilijker beweegt. Doordat het gewricht minder soepel beweegt, kun je last krijgen van pijn en stijfheid in het gewricht. Artrose kan ontstaan in verschillende gewrichten in het lichaam. De meest voorkomende soorten artrose zijn artrose in de knie, heup en duim.

Hoe voorkom ik artrose?

Er is geen manier om artrose 100% te voorkomen. Artrose kan namelijk bijvoorbeeld al worden veroorzaakt door een flinke valpartij of ander trauma. Door een klap die het gewricht incasseert kan artrose ontstaan. Wel zijn er manieren waardoor de kans op artrose kan worden verkleind.

Het grootste gedeelte van de mensen die last hebben van artrose problemen in hun heupen of benen hebben last van overgewicht. Heb je ook last van overgewicht? Dan kan afvallen al helpen om de kans op artrose te verminderen.

Er zijn bepaalde voedingsmiddelen die het ontstaan van artrose versnellen of juist tegengaan. Zo helpt het eten van genoeg groente en fruit enorm. Naast dit is het ook handig om tweemaal per week een vette zeevis te eten zodat de gewrichten sterker worden.

Tenslotte is de beweging van de botten ook erg belangrijk. Om af te vallen is het belangrijk dat je genoeg beweegt, maar het bewegen is ook nog eens goed voor de gewrichten. Het bewegen hoeft niet intensief te zijn: het rustig wandelen met de hond kan al genoeg zijn. Doe dit dagelijks minstens een half uur om een gezonder lichaam op te bouwen. Wanneer je wel intensief gaat sporten moet je er op letten dat je de gewrichten niet overbelast.

Wat kan ik doen als ik toch last heb van artrose?

Artrose is een probleem waar veel mensen last van hebben. Zo kan je blijven afvallen, gezonder eten en meer bewegen. Ook zijn er ook natuurlijke ingrediënten die ervoor kunnen zorgen dat bij artrose de gewrichten soepeler en minder pijnlijk worden. Het gaat om natuurlijke ontstekingsremmers als vloeibare Groenlipmossel, Curcumine en Zwarte bes-blad. Deze ingrediënten zijn een natuurlijke alternatief voor traditionele ontstekingsremmers die soms vervelende bijwerkingen kunnen geven.

 

2019-09-13T17:47:01+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie