Weerstand

/, blog/Weerstand

De R zit alweer eventjes  in de maand. Het is gedaan met het mooie weer. We zullen het moeten doen met regen, wind en af en toe een waterig zonnetje. Het betekent vaak dat we meer binnen zitten, lekker warm bij de kachel, de gordijnen dicht en een kaarsje aan. Het is tevens de periode dat  verkoudheid- en griepvirussen op de loer liggen, klaar om toe te slaan. Hierbij enkele tips om de winterperiode niet al te snotterig en grieperig  door te komen.

Eet gevarieerd

Ga in de keuken aan de slag met de groenten van het seizoen. Varieer met de groente maar ook met het fruit. Zo krijg je je benodigde vitamines en mineralen binnen. Probeer eens wat nieuws, zoek op het internet naar gezonde recepten.

Ga naar buiten

Zoek de zon op. Daar hoef je niet voor naar het buitenland. Schijnt het zonnetje? Ga naar buiten.  Doe op die momenten je boodschappen op de fiets of te voet. Ga met je partner, kind, vriend of vriendin een blokje om. Heb je een hond? Maak het rondje wat je normaal loopt eens groter. Je zult je huisdier er een plezier mee doen. Naast beweging pak je zo nog wat vitamine D mee. Het komt je humeur ook ten goede. Is het weer niet al te best? Je moet er misschien niet aan denken maar het is heerlijk thuiskomen als je in de regen of met harde wind hebt gelopen.  Misschien kunnen deze winter de schaatsen nog ondergebonden worden. Beweging en buitenlucht krijg je natuurlijk ook als je de tuin winterklaar maakt.

Pak je rust

Voel je je ondanks alles toch niet helemaal fit? Pak dan je rust. Schrap wat afspraken in je agenda en maak tijd voor jezelf.  Je lichaam geeft niet voor niets signalen dat er iets niet lekker zit. Negeer ze niet.

Geniet van het herfst- en winterweer!

Met vriendelijke groet,

 

Evenwichtig, de weg naar een gezond gewicht

Anniek van Baal (gewichtsconsulente)

2015-03-06T12:29:29+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie