Welke gezonde voedingsmiddelen zijn het geld waard?

/, blog/Welke gezonde voedingsmiddelen zijn het geld waard?

Geef jij je geld het liefst uit aan dingen die de moeite waard zijn? Deze vijf voedingsmiddelen zijn bijzonder goed voor je gezondheid en daarmee het geld waard:

Eieren van graskippen

Eieren van graskippen smaken niet alleen beter. Ze bevatten ook meer voedingstoffen dan eieren van kippen die mogen rondscharrelen in kooien of hokken. Uit onderzoek blijkt dat ze meer vitamine A, E en omega 3-vetzuren bevatten.

Avocado-olie

Avocado-olie is afkomstig uit het vruchtvlees van avocado’s. De olie is nauwelijks bewerkt, bevat gezonde vetzuren en is vloeibaar op kamertemperatuur. Bovendien begint avocado-olie pas te roken en daarmee ongezonde stoffen te vormen bij 260 graden. Daardoor is deze olie heel gezond om mee te bakken. Voor kokosolie is dit rookpunt 177 graden en olijfolie rookt bij 216 graden.

Matcha thee

Groene thee is al heel gezond, maar matcha thee is nog gezonder. Groene thee is namelijk alleen een aftreksel van theebladeren. Matcha thee is gemaakt van het volledige theeblad. Als je matcha thee drinkt, krijg je dus het volledige theeblad binnen en niet slechts een aftreksel.

Matcha thee levert je lichaam krachtige antioxidanten, die je cellen beschermen tegen schadelijke vrije radicalen. Zo helpt deze thee bij het behoud van gezonde cellen. Matcha thee bevat daarnaast nog catechines, die je stofwisseling stimuleren. Ook eiwitrijke en koolhydraatarme voeding heeft een activerend effect op je stofwisseling. Deze voedingsmiddelen zijn dus net als matcha een goede keuze als je streeft naar een gezonde stoelgang en een gezond gewicht.

Natuurlijk zuurdesem

Zuurdesembrood heeft langer tijd nodig om te rijzen dan brood dat gemaakt is van gist. Hierdoor bevat het brood minder anti-nutriënten en juist meer oplosbaar magnesium en fosfor. Ons lichaam kan deze belangrijke voedingsstoffen daardoor gemakkelijker opnemen. Dat vonden onderzoekers toen ze verschillende manieren om brood te bakken met elkaar vergeleken.

Veel mensen zeggen bovendien dat zuurdesembrood hun darmen minder irriteert dan andere broodsoorten die gluten bevatten. Wil je je darmen gezond houden, dan geef je je geld dus beter uit aan zuurdesembrood dan aan gistbrood.

Bronnen:

 

2019-02-24T10:40:52+01:00

Over de auteur:

Annemiek houdt van gezond én lekker eten. Zelf eet ze het liefst zoveel mogelijk vers en biologisch. Als health blogger voor Floraa.nl kan ze haar passie voor schrijven en gezond eten inzetten om mensen te informeren over natuurlijke voeding en afvallen.

Geef een reactie