Een goeie baas zorgt voor gezonde werknemers

/, werkverzuim, ziekteverzuim/Een goeie baas zorgt voor gezonde werknemers

Het slechte nieuws

Iedere werkgever die niet investeert in de gezondheid van zijn personeel kan hiervan de rekening gepresenteerd krijgen. Ter illustratie: een op de acht werknemers krijgt een burn-out. Elk geval kost een werkgever 90.000, zelfs tot 120.000 euro als alle kosten worden meegerekend. Deze kosten zijn altijd voor de werkgever.

Maar als werkgever dien je je ook te realiseren dat een beëindigd dienstverband van een zieke werknemer niet ook het einde betekent van je financiële verantwoordelijkheid. Ook wanneer een werknemer binnen vier weken na stopzetting van het dienstverband ziek wordt, kun je daar als werkgever financieel op worden aangesproken. In de vernieuwde ziektewet kan de werkgever tot twaalf jaar verantwoordelijk blijven voor een ex-werknemer.  De werkgever dient zijn interne beleid daarom zo te organiseren, dat de kans dat een werknemer ziek uit dienst treedt zo klein mogelijk wordt.

Bronnen:
http://www.nationalezorggids.nl/columns/leona-aarsen/11941-burnout-kost-nederland-miljarden-tijd-voor-maatregelen.html
 http://www.byebyeburnout.nl/burn-out-kost-gemiddeld-120-000-euro-per-werknemer/
 http://www.eerlijkarbeidsrecht.nl/modernisering-ziektewet-gevolgen-werkgevers/
 http://www.burnout.nl/wiebetaalt/wiebetaalt.htm)

 

Het goede nieuws

Stichting Gezondheid Nederland heeft een uniek Gezondheidsplatform. Werknemers die hierop trainingen volgen verzuimen minder vaak en zijn productiever.  Het platform bevat cursussen over gezonde voeding, yoga, NLP, gezonde relaties, stress, omgaan met rouw, relatieproblemen, thuis-fitness en nog zo’n 100 (!) trainingen. Optioneel met professionele begeleiding. Ergo: de kans dat u als werkgever aansprakelijk gesteld wordt voor ziekte en de gevolgen daarvan daalt hierdoor  aanzienlijk.
Het gezondheidsplatform is te zien op http://www.interplein.nl onder de rubriek ‘gezondheidsacademy’. Dit platform is uniek in de wereld. Alle trainingen zijn in het Nederlands en worden vertaald naar het Engels.

 

Nog meer goed nieuws voor werkgevers

De prijs. Dankzij de subsidie vanuit Europa hoeft een investering in een anti-burn-out programma werkgevers bijna niets te kosten. Wel dienen ze minimaal twee werknemers te hebben om voor deze subsidie in aanmerking te komen.

Bron: https://www.persoonlijkegezondheidscheck.nl/nl/blog/2015/08/europese-subsidie-voor-gezonde-werknemers/

Neem contact op met Stichting Gezondheid Nederland en ontdek een van de beste zakelijke investeringen uit uw bestaan: info@stichtinggezondheid.nl of
bel 040-8440000.

 

 

Anti burn-out programma stichting gezondheid


Het anti burn-out programma

Het anti burn-out programma begint met een online test voor de werknemer. Hieruit wordt duidelijk welke van de gezondheidstrainingen – en trainingen om zichzelf te verbeteren op de werkvloer – geschikt voor hem zijn. Hij/zij kan de trainingen daarna in eigen tijd en tempo online volgen. Bij iedere training is een platform voorhanden voor extra ondersteuning.

 

Reduceer kosten werknemers

 

 

 

2016-02-11T10:55:46+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie