Winterdip? Tips om vol energie de winter door te komen

/, blog, Sport, Tipvandedag, Voeding nieuws/Winterdip? Tips om vol energie de winter door te komen
In de winter kun je wel eens het gevoel hebben of alles teveel is. Je bent moe en ligt langer in bed, het lijkt of je meer behoefte hebt aan slaap. 
Je kan wat somber en prikkelbaar zijn en qua eten heb je vooral zin in patat of pizza (een ongezonde hap). 
Dit is niet goed voor het afslanken en er kan zo een paar kilo bij komen. 
Als je uit balans bent en niet veel zin hebt om iets te ondernemen kan je last hebben van een winterdip. Deze winterdip ontstaat omdat we veel minder zonlicht krijgen en de dagen kort zijn. 

Tips om vol energie de winter door te komen: 

Het is niet fijn als je last hebt van een winterdip, maar er zijn zeker dingen die je hier tegen kunt doen. Licht therapie is een oplossing, maar jezelf dwingen om iets te ondernemen is minstens zo nuttig.   

Als het zonnetje schijnt ga dan een wandeling of fietstocht maken. Van de zonnestralen die er zijn kan je maar beter genieten. Doe een warme sjaal om zodat je het niet koud hebt anders is de lol er snel af. Na een lange wandeling of fietstocht voel je je een ander mens. Eenmaal thuis met een lekker kopje thee warm je heerlijk op en kan je tevreden terugkijken op de dag. 
Samen met iemand er op uit is natuurlijk nog veel leuker, zeker als je een beetje somber bent is een vriend of vriendin de beste therapeut.   

Probeer het normale dag en nachtritme aan te houden, ga niet ineens veel langer op bed liggen maar kom er uit en ga iets doen. Misschien moet je nog een foto album maken van de zomervakantie die je hebt gehad. Als je terugdenkt aan die leuke tijd wordt je vanzelf iets vrolijker. Vakantie gidsen doorkijken voor de volgende vakantie is ook leuk, en dan vast lekker wegdromen.   

Van sporten krijg je ook energie, ga naar die sportschool en verzin geen smoesjes om niet te gaan.   

Die vette hap is natuurlijk niet de bedoeling. Als je een keer pizza op tafel zet maak er dan altijd een lekkere salade bij. Gezond eten is altijd belangrijk, eet volgens de schijf van vijf dan krijg je alle goede voedingsstoffen binnen die je nodig hebt en blijf je ook nog op gewicht.   

Probeer eens wat nieuwe recepten uit, doe de recepten die lekker zijn in een map, zo maak je je eigen kookboek met allemaal favoriete recepten. 
Bij gebrek aan inspiratie kan je hier altijd weer ideeën uit halen.   

Kom in actie! Ga leuke dingen doen, wees positief en geniet zo veel mogelijk van de zon, zo houd je die winterdip buiten de deur!   

Groetjes,                                                                                                                                                                                                                           
Judith Poot
Gewichtsconsulente
2013-11-18T13:29:20+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie