Zeven ideeën voor een gezonde en lichte snack

/, Algemeen, blog/Zeven ideeën voor een gezonde en lichte snack

Iedereen heeft weleens zin in een tussendoortje. Veel tussendoortjes zitten echter vol calorieën en daar zit je eigenlijk niet op te wachten. Daarom hieronder wat ideeën voor een lekkere, lichte snack:

1. Een handje amandelen

Amandelen zijn noten die niet erg veel vet bevatten en vol eiwitten zitten. 14 amandelen bevatten nog geen 100 kilocalorieën.

2. Gebakken appel

Een appel is sowieso een gezond tussendoortje maar misschien na verloop van een tijd een beetje saai. Je kunt een appel ook in schijfjes of partjes snijden en dan bakken met wat kaneel. De appel behoudt zijn vezels en vitamines en smaakt net even anders.

3. Een fruitsmoothie

Een fruitsmoothie is gezond omdat er zowel calcium als vitaminen mee binnenkrijgt. Een idee voor een smoothie is een om 1 deel magere yoghurt te mixen met 2 delen bosbessen (vol met antioxidanten). Dan heb je een lekker fris, gezond drankje.

4. Pistachenoten

Pistachenoten zijn verantwoord als tussendoortje want ze bevatten vezels, eiwitten en vitamines. Daarbij bevatten circa 20 pistachenoten (ongeveer 80 kilocalorieën) nog geen een gram onverzadigd vet. Noten kun je het beste wel ongezouten eten, anders krijg je misschien teveel zout binnen.

5. Bananenijs

Het is beste gemakkelijk om zelf een ijsje te maken van een banaan. Halveer de banaan en prik door de helften een ijsstokje . Rol de helften door de magere yoghurt en leg ze in de vriezer. Na een paar uur heb je een ijsje van nog geen 100 kilocalorieën!

6. Een portie druiven

Een kleine portie druiven zijn zeer gezond als tussendoortje. Druiven bevatten veel water, vezels en vitamines. Ze geven je ook al snel een verzadigd gevoel.

7. Yoghurt met zonnebloempitten

Een bakje yoghurt is redelijk saai als tussendoortje. Met een theelepel zonnebloempitten er tussendoor heb je een lekkere knapperige snack. Zonnebloempitten bevatten ook erg weinig kilocalorieën. Ook wat deze pitten betreft kun je het best voor de ongezouten variant kiezen.

 

Bron: Hoogland A., (2011, 7  november), Gezond en light snacken, [Web Log post] gelezen op http://www.gezondheidsnet.nl/alles-over-afvallen/artikelen/6550/gezond-en-licht-snacken

2013-11-18T13:29:29+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie