Zo krijg je meer energie (zonder koffie, suiker en meer slaap)

/, blog, Nutribites/Zo krijg je meer energie (zonder koffie, suiker en meer slaap)

Ben je altijd moe? Heb je cafeïne en suiker nodig om wakker te blijven? En vind je dat je eerder naar bed moet gaan? Zo krijg je meer energie zonder koffie, suiker of meer slaap!

In plaats van meer te slapen, koffie te drinken of een candybar naar binnen te werken voor meer energie, kun je ook kijken waar, hoe en waarom je energie kwijtraakt. Als je weet waar je energie aan kwijtraakt, kun je je energie beter bewaren en houd je meer energie over!

Waarom ben je moe?

Weet je moeder of een vriendin wel waarom je moe bent en wat jij zou moeten doen om meer energie te krijgen? Wat zij voor jouw bedenken, hoeft nog niet voor jou te kloppen. Vaak vertellen anderen je iets wat hén moe maakt of meer energie geeft, maar dat zegt nog niet hoe het voor jou is. Denk je dat zij gelijk hebben of dat het wel zal kloppen wat ze zeggen, dan kan het inderdaad zo gaan zoals zij je vertellen! Maar dus niet omdat zij gelijk hebben, maar omdat je hen gelooft! Vraag jezelf dus af of je moeheid van iemand anders komt dan jezelf. Voel je je na een minuut of twee energieker, dan kun je andermans verhaal of goede advies voortaan naast je neerleggen en je focussen op je eigen ervaring.

Wat maakt je zo moe?

Je kunt moe worden als je iets doet wat niet werkt voor jou. Vraag jezelf dus af: Wat dient me niet? Is het een relatie in mijn leven of werk? Is het een gewoonte of de dagelijkse sleur? Verzet ik me tegen een positieve verandering in mijn leven waar ik eigenlijk zo naar verlang? Of nog eenvoudiger: eet ik soms dingen die mijn energie opslorpen, zoals suiker en koolhydraten? Verbreed je blik en kijk wat er nog meer mogelijk is in je werk, je relaties en je voedings- en bewegingspatroon. Zet vervolgens je eerste stappen in de richting van een nieuwe levensstijl. Ga koolhydraatarm en eiwitrijk eten, probeer een nieuwe sport uit en vertel iedereen dat je een nieuwe uitdaging zoekt. Dan ontstaan vanzelf nieuwe mogelijkheden die je moeheid omzetten in bruisende energie en zin in het leven!

Wat moet je loslaten?

Wist je dat het ontzettend veel energie kost om emoties van vroeger vast te houden? Toch doen we dat voortdurend. We voelen spijt of wrok over iets dat is gebeurd, schamen ons voor wat we hebben gedaan, of voelen ons schuldig. Denk je dat je moe bent omdat je emoties vasthoudt, zoek dan hulp bij het verwerken ervan. Een psycholoog of therapeut kan je helpen emoties en overtuigingen uit het verleden los te laten. Wat ook helpt, is jezelf de vraag stellen: ‘Wat kan ik laten gaan om meer energie te hebben?’ Soms helpt alleen het stellen van deze vraag al om gedachten of gevoelens die je moe maken los te laten. Als je net bent begonnen om jezelf te bevrijden van vastgeroeste overtuigingen, kun je er trouwens behoorlijk emotioneel van worden. Schrik daar niet van. Probeer er niet voor weg te lopen en sta je jezelf toe om verder te gaan, dan zal je in een paar dagen of weken merken dat je meer energie hebt. Door het loslaten heb je namelijk ruimte gemaakt voor iets nieuws, energieks en opwindends.

Meer tips voor meer energie? Ontdek op www.nutribites.nl welke voeding je energie geeft en ontvang gratis lekkere, simpele en gezonde recepten.

2017-04-11T11:08:56+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie