Zorgverzekeringen vergelijken loont nog meer door wegvallen collectieven

/, blog/Zorgverzekeringen vergelijken loont nog meer door wegvallen collectieven

Niet iedereen weet dit, maar volgend jaar wordt de collectieve korting op de zorgverzekering via werkgevers flink teruggeschroefd. Dat scheelt soms wel 70-80 euro op jaarbasis. Ook de premie gaat omhoog met gemiddeld 40 euro per jaar. Het Nibud raadt iedereen om die reden aan om dit in november en december even goed te checken. De zorgverzekering zal voor veel mensen een stuk duurder worden. Overstappen naar een goedkopere zorgverzekering kan dit jaar dus veel geld opleveren. In deze blog geven we je een aantal tips om te besparen op je zorgverzekering.

Collectieve korting

Heb je geen collectieve korting via een werkgever? Dan kun je ook collectieve korting krijgen via andere organisaties zoals United Consumers. De korting op de basisverzekering bedraagt 5% en op de aanvullende verzekeringen bedraagt deze van 5-10%. Dat scheelt toch weer zo’n 70-100 euro op jaarbasis.

Oververzekerd zijn

Veel mensen zijn ook oververzekerd zonder dat ze dit weten. Soms betaal je zelfs meer dan je vergoed krijgt. Maak dus van tevoren een inschatting van de kosten die je denkt te maken. Soms is dit bedrag lager dan de premie en heeft verzekeren weinig zin. Tenzij je natuurlijk nog andere medische kosten krijgt die je graag vergoed wilt krijgen.

Ga naar de huisarts

Over medische kosten in het ziekenhuis betaal je je eigen risico. Wanneer je naar de huisarts gaat dan wordt meestal alles vergoed. Denk bijvoorbeeld aan een spiraaltje. Bij de huisarts betaal je hier geen eigen risico over. Zorg er ook voor dat je niet dubbel verzekerd bent. In veel verzekeringen zijn de medische kosten voor het buitenland verzekerd. Dit meeverzekeren in een reisverzekering is dan niet nodig.

Vraag prijzen op

Zegt je tandarts dat je een paar kronen of brug moet laten plaatsen? Of moet je een andere dure ingreep ondergaan. Vraag dan zeker ook even een andere medisch specialist naar de kosten en mogelijkheden. Een scan of mammo kun je bijvoorbeeld ook in privé klinieken laten maken en is vaak een stuk voordeliger dan in het ziekenhuis. Ook kun je soms in het buitenland terecht voor mondzorg of cosmetische ingrepen. De kosten liggen dan een stuk lager.

Doe een onafhankelijke vergelijking

Veel vergelijkingssites zijn gekoppeld aan een verzekeraar. Bekijk daarom verschillende vergelijkingssites en zet alle opties even op een rij. Bij veel van deze sites kun je ook aangeven welke zaken verzekerd moeten zijn. Zo kun je de verzekering perfect afstemmen op jouw persoonlijke wensen. https://www.goedkoopstezorgverzekering.nl/is een voorbeeld van zo’n site waar je snel en simpel de beste zorgverzekering voor jou.

Betaal per jaar en kies een internetverzekeraar

Wanneer je per jaar betaalt, dan krijg je tot wel 3% korting. Daarmee kun je de lagere collectiviteitskorting bijna compenseren. En kies bij voorkeur ook voor een internetverzekeraar. Dat is super snel en simpel bij het indienen van declaraties. Ook liggen de premies hier vaak een stuk lager dan bij een gewone verzekeraar. Eventueel kun je ook voor een budgetverzekering kiezen. Houd er dan wel rekening mee dat je niet bij elk ziekenhuis of medische specialist terecht kunt.

2019-11-26T09:14:23+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie