Zumba oefeningen

/, blog, Sport/Zumba oefeningen

Zumba Fitness: swingen op 9 exotische dansstijlen
Werken aan je conditie saai ? Daar komt dan nu verandering in met Zumba Fitness ! Onder begeleiding van je fitnesscoach leer je negen exotische dansstijlen: Merengue, Hip-Hop, Mambo , Salsa, Flamenco, Rumba, Calypso, Reggaeton, en Cumbia. Heel erg leuk om te doen, en ook nog eens zeer intensief. Zo dans jij jezelf optimaal fit en strak dankzij Zumba Fitness. Met de Wii-afstandsbediening die je in de bijgeleverde fitnessriem stopt worden jouw bewegingen nauwlettend geregistreerd. Zo kan de fitnesscoach jou de juiste aanwijzingen geven. Swing jezelf slanker op de 30 hits van Zumba Fitness.


Zumba Fitness is dé interactieve videogame die gebaseerd is op het enorm succesvolle dans-fitness programma Zumba. Zumba is enorm populair en heeft al meer dan 10 miljoen fans in meer dan 110 landen. En heeft ook gezorgd voor fittere lichamen en het nodige gewichtsverlies. Na een sportieve kledinglijn en miljoenen verkochte DVD’s, kunnen gamers nu thuis aan de slag met Zumba.

Of swingende ritmische muziek
Het mag duidelijk zijn dat muziek centraal staat in deze game en ook bij de sport. Zonder muziek is er eigenlijk geen Zumba, omdat de routine is gebaseerd op deze Latijns Amerikaanse muziekstijlen. Zumba Fitness zit vol opzwepende muziek. De game bevat een 30-tal nummers die overigens een beginner totaal niets zullen zeggen, maar gamers die al ervaring hebben met de Zumba-wereld, zeer bekend in de oren zullen klinken. De game bevat de muzieknummers die je in de lokale sportschool ook terug zal vinden. Zumba Fitness heeft dan ook de officiële licentie van het Zumba fitness programma wat door ‘Beto’ Perez in de jaren 90 in zijn thuisland Columbia is gecreëerd.

Een basis voor een succesvolle fitness- en dans-game zou je kunnen zeggen. Zumba Fitness geeft je wat je als Zumba-fan verwacht. Dezelfde sfeer, dezelfde muziek en praktisch dezelfde dansmoves die je van je lokale sportschool gewend bent. Dit tot een bepaalde hoogte natuurlijk, want elke instructeur zet zijn eigen stempel op zijn lessen en dansroutines. Toch zullen vele ervaren sporters de basispassen herkennen en na verloop van tijd en oefening vlekkeloos mee kunnen doen. En dat is ook wel nodig ook, want het gaat er zeker niet eenvoudig aan toe in Zumba Fitness. Een beginner, die nog nooit van Zumba heeft gehoord zal daarom ook enorme moeite hebben om deze game bij te kunnen benen. Dit maakt leercurve van Zumba Fitness erg hoog en maakt dit zeker geen game die door iedereen gespeeld kan worden.

 

[iframe width=”100%” height=”410″ src=”http://www.stershop.com/facebook/slimafvallen/zumba-fitness-belt.html”]

2013-11-18T13:30:55+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie