Probeer zuurkool met kipfilet!

Hoofdgerecht voor 2 personen

Nodig:

  • 1 ui
  • 1 kleine groene paprika
  • 2 kleine kipfilets
  • peper, zout
  • paprikapoeder
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 400 gram zuurkool
  • 1 dl (kippen)bouillon

 

Bereiden:
Maak de ui en de paprika schoon en snijd ze klein. Bestrooi de kipfilet met peper en zout. Bak de kip aan alle kanten bruin in de margarine. Fruit de ui kort mee.
Voeg de blokjes paprika, de zuurkool en de bouillon toe. Stoof de kip in 25 minuten gaar. Lekker met aardappelpuree.

Voedingswaarde per persoon: 220 kcal /920 kJ, 32 gram eiwit, 8 gram vet, waarvan 1 gram verzadigd vet, 4 gram koolhydraten, 8 gram vezel.
Voedingswaarde van de kipfilet met zuurkool en 3 grote lepels aardappelpuree: 340 kcal /1430 kJ, 36 gram eiwit,10 gram vet, waarvan 2 gram verzadigd vet, 26 gram koolhydraten, 12 gram vezel.

 

 

Zie tip over kilojoule:

Author: Stefan Rooyackers

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, blog, Recepten. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *